THE ULTIMATE GUIDE TO ISTIRIDYE MANTARı TOHUMU

The Ultimate Guide To istiridye mantarı tohumu

The Ultimate Guide To istiridye mantarı tohumu

Blog Article

Yalnızca pazarlarda değil manavlarda da rastlanınca şaşırılmaması gereken mantar, özel olarak yetiştirildiğinde her daim bulunabilmektedir.

Çevreye ve insanlara daha az zararlı alçı ve kireç gibi maddelerle yapılan sterilizasyon ise bazı mikroorganizmaların kireç duyarlılığının artması nedeniyle işe yaramaz hale gelmektedir.

her alışverişte Akakçe yanınızda. Nerede olursanız olun alışverişe Akakçe'den başlayın.

■ Daha sonra mantarın yetişmesi için suitable alanlar olan bodrum katı ve mahzen gibi yerleri hazırlamanız gerekli.

• İstiridye mantarı tohumunu kullanın: Soğuduktan sonra istiridye mantarı tohumu, mantar yetiştirme substratlarında kullanılmak üzere hazırdır.

Uygun şartlar sağlandığında serada ve evde de her mevsim yetiştirilebilir. İstiridye mantarını alırken güvenilir bir yerden aldığınızdan emin olmanız gerekir.

Bu yöntemde buharın kompostun her tarafına iyice temas etmesi için karıştırma yapılmalıdır.

Son zamanlarda evde istiridye mantarı yetiştiriciliği fazlasıyla ilgi görmeye başlamıştır. Evde rahatça yetiştirilebilen bu mantar için birkaç malzeme yeterli olmaktadır. Bunlarda en önemlisi mantar tohumudur. Mantar tohumu hazır halde satıldığı gibi evde de rahatlıkla yapılabilmektedir.

Mantar tohumlarının ekim işlemi özel koşullar altında yapılmaktadır. Mantar ekimi kompost ile birlikte yapılır. Yeteri miktarda kompostun toprağa karıştırılması ile birlikte mantar miselleri de sağlıklı bir ortamda toprakları yani doğal ortamlarına kavuşurlar. Ortalama 10 kilogram kompost içerisinde yaklaşık olarak 300 - five hundred gram mantar miseli bulundurulması gerekmektedir.

Buhar kazanıyla yapılan bu işlem sayesinde, yetişen mantarların sağlığı riske atma gibi bir ihtimali olmaz.

Penicillium mantar türleri antibiyotik yapımında ve Claviceps purpurea mantarı da alkaloit elde edilmesinde kullanılır.

Kültür mantarı yetiştiriciliği nedir sorusu ile ilgili araştırma yapanların çoğu bu konuda devletin destek verip vermediğini de merak eder.

5 milyon'dan istiridye mantarı tohumu fazla kişinin takip ettiği Youtube kanalımızda videolu tariflerimizi bulabilirsiniz.

· Sıcaklık ve Işık Koşulları: İstiridye mantarları genellikle 18-24°C arasında bir sıcaklıkta yetişir. Ayrıca, ortamı karanlık bir yerde tutun.

Report this page